Po dvou závodech Mistrovství Evropy startuje domácí šampionát v Nové Pace

Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu zahájí o víkendu 9. - 11. července závody ve Štikovské rokli u Nové Paky. Sejdou se zde závodníci v deseti kategoriích a do depa začnou najíždět někteří už od čtvrtka. V pátek řada z nich absolvuje povinné předsezónní testování pod dohledem technických komisařů. Odpoledne pak všichni účastníci projdou od 13 hodin administrativní a technickou přejímkou.

 

Závodní program začne v sobotu 10. 7. již v osm hodin ráno, kdy začínají první tréninkové jízdy. Od 13:30 začíná první série rozjížděk, po níž bude následovat i druhá série Racer buggy a katrcrossu. Od 19 hodin dojde ke slavnostnímu vyhlášení loňských mistrů v depu A před budovou autoklubu.

 

Také v neděli 11. 7. se začíná brzy ráno. Již v osm startují druhé a před desátou třetí jízdy. Po přestávce a větší úpravě trati jsou na programu od půl jedné semifinálové a po nich finálové jízdy. Vítězové budou známi po šestnácté hodině.

 

V seznamu přihlášených figuruje sto třicet jmen a podle počtu v jednotlivých kategoriích by se mělo semifinále jet s největší pravděpodobností v Kartcrossu, Junior Buggy, Buggy 1600 a Super Buggy. V Taxech budou platit za největší favority Bartoš, Výborný, Šimurda a Dlesk, v Junior Buggy Pytloun a Medlík. V Buggy 1600 Novotný, Hartman, Kindl. A asi nejkvalitnější konkurence se sešla v Super Buggy, kde může zvítězit 5 - 6 jezdců v čele s Kubíčkem, Jordákem, Antonym, Nikodémem nebo Štětinou. Nechybí ani nestor evropského autokrosu šestasedmdesátiletý Jaroslav Hošek.

 

Ředitelství závodu přeje všem zajímavou podívanou, ale zároveň žádá zejména diváky, ale i ostatní účastníky závodu, aby dodržovali aktuální nařízení vlády ČR týkající se covidových opatření.

 

 

Pavel Vydra

 

Foto David Jeřábek